Pentru blat:
100 gr zahar brun
3 oua
200 gr. faina
2 lg. cacao
3 lg. lapte
1 lingurita de praf de copt
Pentru crema:
450 ml lapte
4.5 lg. rase de gris
150 gr. unt
150 gr. zahar
150 gr. nuca de cocos
Pentru sirop
lapte caramel sau lichior de cocos
Pentru glazura
200 gr. ciocolata de lapte
50 gr. unt
1 lg de ulei
Mod de preparare:
Blatul: Se freaca untul cu zaharul se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare. Se adauga laptele si se amesteca faina cu cacaua si praful de copt se incorporeaza in crema de unt. Se toarna compozitia intr-o tava cu hartie de copt (tava de marimea 20/30 cm) se pune la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 20 de min.
Siropul:
Se pun la caramelizat 2 lg. de zahar si se stinge cu 100 ml lapte rece, se lasa pe foc mic pana se topeste zaharul dupa care se insiropeaza blatul care intre timp s-a racit.
Crema:
Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc pana se ingroasa. Se adauga nuca de cocos si se amesteca foarte bine lasand pe foc 2-3 minute. Se toarna fiebinte peste blatul insiropat si se niveleaza.
Glazura:
Se rupe cicolata in bucati si se topeste impreuna cu uleiul si untul pe bain-marie, se toarna peste crema de cocos!
Este o prajitura spornica, usoara si foarte gustoasa!
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...