Placinta cu branza dulce si stafide
Mai multe rețete

Placinta cu branza dulce si stafide

Ingrediente:

Pentru aluat:
• 300 g făină
• 120 g margarina
• 1 lingura zahar
• 2 linguri Smantana Covalact de Tara
Pentru uns:
• 2 linguri smântâna Covalact de Tara
Pentru umplutura:
• 3 cutii de brânza proaspata de vaci Covalact de Tara
• 2 linguri smântâna Covalact de Tara
• 150 g stafide aurii
• 1 plic zahar vanilinat
• 3 oua
• coaja rasa a unei lamâi sau portocale
Pentru tava:
• 1 lingurita unt Covalact de Tara
• 1 lingura faina
Mod de preparare:

1. Pentru aluat, se amesteca faina cu zaharul si smântâna si margarina si se framânta un aluat potrivit, din care se întind doua foi. O foaie se asaza în tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.
2. Se amesteca galbenusurile cu brânza, smântâna, zaharul vanilinat si coaja de citrice, dupa gust. Se adauga albusurile batute spuma si stafidele.
3. Se toarna umplutura peste foaia din tava, se acopera cu a doua foaie, se unge cu smântâna si se da tava la cuptor pentru 30 de minute.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul