Mai multe rețete

Plăcintă cu brânză

Ingrediente:

- un pachet foi de plăcinte
- 5 cutii cu brânză Făgăraș de la Covalact de țară
- 250g zahăr
- 200g stafide
- 4 ouă
- 2 pliculețe de zahar vanilat
- coajă rasă de lămâie
- 2 linguri griș
Mod de preparare:

Se amestecă brânza cu zahărul, ouăle, stafidele, coaja rasă de lămâie și zahărul vanilat și grisul, până la omogenizare.
Se întinde jumătate pachet de foi de plăcintă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se adaugă compoziția obținută anterior și se acoperă cu celelalte foi de plăcintă. Se ung cu puțin ulei și se dă plăcinta la copt în cuptorul preîncălzit, aprox. 45 min la foc mediu. După ce s-a rumenit frumos, se scoate si se pudrează cu zahăr.
Poftă bună!
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul