-1/2 cana lapte caldut
-2 oua
esnta, coaja de lamaie
-o drojdie proaspata/uscata
1 cana zahar
500 g faina cernuta
un praf de sare
stafide
1 kg branza proaspata de vaci
( inca 3 oua pentru compozitia din pasca
o cescuta ulei pentru framantat aluatul
Mod de preparare:
Pas 1: se realizeaza un aluat dospit din faina, maia ( drojdia dospita putin in laptele caldut, cu 1/2 cana zahar, praf de sare), esenta, oua si putin ulei. Se framanta pana aluatul ajunge elastic si nelipicios. Se lasa la dospit, timp in care preagatim compozitia. Branza faramitata o amestecam cu stafide, 1/2 cana zahar ( puteti pune si mai mult daca va place putin mai dulce)si 3 oua. Aluatul bine dospit ( trebuie musai sa-si fii dublat volumul) se imparte in doua. Dintr-o parte realizam o foaie de grosime 1,5 cm cu care invelim intraga suprafata a tavii rotunde punem compozitia si o nivelam frumos, apoi cu restul de aluat realizam deasupra impletiturile traditionale. Introducem la cuptor incalzit in prealabil, la temperatura medie si intr-o ora putem sa ne delectam cu cea mai savuroasa Pasca Traditionala.
Pofta buna!
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...