Pasca moldoveneasca
Mai multe rețete

Pasca moldoveneasca

Ingrediente:

Pentru aluat: 3 oua,500 ml lapte,100 ml ulei,1 lingurita sare,250 gr zahar,50 gr drojdie,1 kg faina,1 esenta de lamaie
Pentru compozitie: 500g orez, 1 kg branza de vaci Covalact de tara, 1 esenta de lamaie, un varf cutit de sare, 300 g zahar, coaja de la 1 lamaie, 8 oua, 200 g stafide
Mod de preparare:

Se cerne faina si se pune intr-un vas, adaugam putina sare, zaharul, esenta de lamaie, drojdia inmuiata intr-un pahar cu lapte apoi ouale batute spuma treptat amestecand continuu. Dupa ce am amestecat totul adaugam laptele caldut pana rezulta un aluat consistent dar nu prea tare. Framantam bine aluatul si incorporam treptat uleiul. Aluatul trebuie framantat bine pana face bule de aer. Dupa ce am treminat de framantat aluatul, se lasa sa creasca putin. Compozitia:Se fierbe orezul impreuna cu zaharul in 2 litri de apa. Cand este fiert se lasa sa se raceasca apoi adaugam peste el branza de vaci, esenta, sarea, coaja de lamaie ouale si o parte din stafide amestecand totul pana rezulta o compozitie omogena putin moale.
Din aluatul framantat dupa ce a crescut putin intindem o foaie subtire pe care o punem intr-o tava unsa cu ulei. Foaia de aluat trebuie sa fie un pic mai mare decat tava noastra. Peste foaia de aluat punem o parte din compozitie (de cca 2-2,5 cm grosime) apoi pliem marginile aluatului peste compozitia noastra. In mijloc ne ramane un dreptunghi neacopeit de aluat unde punem cateva stafide. Ungem apoi pasca cu ou batut si o introducem in cuptorul preincalzit pentru cca 30-35 minute. Cand este gata se scoate, se unge cu un pic de apa cu zahar si se pudreaza cu zahar pudra sau vanilat. Se poate servi rece sau calda. Pofta buna!
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul