Pasca fara aluat
Mai multe rețete

Pasca fara aluat

Ingrediente:

1 kg branza dulce (sau de casa ),200 g margarina,10 oua,400 g zahar praf ,100 g faina,1 plic praf de copt,200 g stafide,o fioa esenta de rom,un praf de sare
pt glazurat :200 g zahar,2 linguri lapte,2 linguri apa,1 lingurita amidon,100 g nuci,100 g ciocolata
Mod de preparare:

Folosim o forma detasabila de tort cam de 25 cm diametru pe care o ungem si pe margini cu margarina.Margarina ramasa o punem intr-o craticioara si o asezam in cuptorul cald sa se topeasca,apoi o lasam sa se raceasca.
Batem bine albusele cu un praf de sare ,adaugam zaharul pudra ,apoi galbenusele ,branza pasata bine ,margarina topita ,stafidele stropite cu esenta de rom si faina amestecata c praf de copt.Omogenizam incet amestecand prin rasturnare.Compozitia o turnam in tava unsa si dam la cuptor pt 50 min.Este gata cand se rumeneste deasupra si incercam cu scobitoarea.
Cand este gata o lasam la racit si punem deasupra glazura.
Caramelizam zaharulintr-un vas,stingem cu apa ,turnam amidonul inmuiat cu lapte,si mai punem jumatate din ciocolata tocata .Amestecam ca sa fie o glazura omogena.Intindem uniform peste Pasca iar cand glazura se intareste decoram cu nucile tocate si cu ciocolata ramasa.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul