750 g branza de vaci proaspata
- 100 g unt
- 200 ml smantana groasa
- 50 g gris
- 30 g faina
- 200 g zahar
- 5 oua
- ½ lingurita sare
- 50 - 100 g stafide
- 30 ml rom
- coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
Intr-o cratita de circa 3 l, sau in doua forme rotunde pe care le ungi cu unt sau margarina solida, se pune o foaie de aluat de 2 cm grosime. Pe margine se asaza o cununa din suluri impletite. Se rasucesc 2 suluri de grosimea unui creion, de aceeasi lungime, se prind toate la un capat si se impletesc in patru, incrucisandu-se cate doua alternative, pana ce se termina. Cununa se preseaza lateral ca sa se ridice cat mai mult pe marginea vasului, iar in spatiul din mijloc se va pune umplutura
Branza o freci cu dosul furculitei pana cand se omogenizeaza ca o crema, adaugi apoi untul moale, smantana, sarea, grisul, faina, coaja de lamaie, stafidele care au fost muiate cu o lingura de rom (impreuna cu romul). Bati albusurile spuma, adaugi zaharul si romul ramas, batand spuma .Deasupra ungi cu ou atat gratarul, cat si branza ca sa se rumeneasca frumos.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...