Pasca de Paste
Mai multe rețete

Pasca de Paste

Ingrediente:

Aluat:
300 g de aluat de cozonac – fiecare il face cum stie ( greu de framantat )
2 linguri de unt pentru uns
Umplutura:
300 g branza de vaci
½ pahar zahar (sau dupa gust)
O lingura de faina
Un praf de sare
O lingura mare cu stafide
2 oua + unul pentru uns pasca
O lingura de unt
½ pahar smantana dulce
Mirodenii: scortisoara, esenta de vanilie, esenta de rom, coaja de lamaie sau de portocala.
Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele.
Se unge o tava potrivita, (de forma rotunda sau cu margini striate) cu unt si se intinde aluatul cat sa tapeteze tava. Aveti grija ca marginile sa dea pe afara, in asa fel incat sa poata acoperi umplutura ce o veti turna in tava. Dupa ce ati umplut tava si ati acoperit-o, formati cu resturile de aluat un snur impletit si asezati-l de jur-imprejurul pascai.
Coaceti in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 45 de minute.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul