pasca cu zmantaina
Mai multe rețete

pasca cu zmantaina

Ingrediente:

750 ml smantana

100 g faina

4 oua

1/2 lingurita sare

150 g zahar

150-250 g stafide (optional)

30 ml rom
Mod de preparare:

Smantana se pune la scurs pentru cateva ore (5-6 h), astfel: intr-un vas cu fund plat se pune cam jumatate de kg faina de porumb. Peste aceasta, se asaza cateva servetele mai groase sau un prosop de bucatarie alb, peste care se pune la scurs smantana.

PASCĂ: Albusurile se bat spuma cu zaharul si cu 15 ml de rom. Galbenusurile se amesteca cu sarea si cu 1/3 din smantana, apoi se adauga faina, iar smantana, iar faina, pana terminam cele doua ingrediente si obtinem o crema omogena. Se adauga restul de rom. Aceasta compozitie se adauga treptat peste albusurile batute spuma si se omogenizeaza.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Aluatul se pregateste astfel: se intinde o foaia subtire de dimensiunea tavii in care coacem pasca. Se face o cununa si se pune de jur imprejurul tavii.

PASCĂ, REŢETE PASCĂ: Peste tava pregatita, se pune compozitia.

PASCĂ: In cazul in care doriti si stafide, acestea se pun deasupra compozitiei
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul