Mai multe rețete

Pasca cu stafide

Ingrediente:

Pentru aluat:
450g faina
150ml apa
60 ml lapte
250g unt
150g zahar tos
1 plic drojdie
1 galbenus
Pentru crema:
1 kg branza de vaca
1 zahar vanilinat
1 esenta de rom
10g gris
50g faina
4 oua
100g stafide
Mod de preparare:

Se amesteca ingredientele pentru crema, iar aluatul il impartim in doua parti de 3/4 si 1/4. Acoperim tava cu unt si faina, iar apoi intindem o foaie din 3/4 din aluat, astfel incat sa depaseasca marginea ei. Punem crema de branza, apoi luam o foaie din 1/4 din aluat. Punem foaia peste pasca si facem o impletitura pe care o o ungem bine cu galbenusul de ou, apoi o punem la cuptor. Pasca se lasa timp de o ora in cuptorul incins.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul