Pasca cu smantana
Mai multe rețete

Pasca cu smantana

Ingrediente:

1,5 kg branza de vaci
1 kg faina
50 g drojdie
600 g zahar
375 ml lapte
9 oua
1 lamaie
200 g margarina
100 g stafide
sare
3 plicuri de zahar vanilat
100 g gris
100 g smantana
1 ou
50 ml lapte pentru uns
Mod de preparare:

Dizolva drojdia in putin lapte caldut, adauga 50 g faina si 50 g zahar si lasa la dospit.
Dupa 15 minute, adauga 250 g de zahar, restul de lapte si faina, margarina topita, trei oua intregi, sare, jumatate din coaja rasa de lamaie si stafide, 1 plic cu zahar vanilat.
Framanta bine, acopera si lasa din nou la dospit 30 de minute.
Amesteca branza cu 300 g de zahar, smantana, 6 oua, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele ramase, grisul.
Intinde doua foi mai grosute si acopera tavile de copt unse cu margarina si pudrate cu faina.
Din aluatul ramas, fa cateva suluri subtiri.
Toarna umplutura si decoreaza cu sulurile de aluat.
Unge cu ou batut subtiat cu lapte si lasa la dospit 60 de minute.
Coace la foc potrivit.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul