Pasca cu smantana
Mai multe rețete

Pasca cu smantana

Ingrediente:

Foaia: 150 gr unt
200 gr faina
70 gr zahar
2 galbenusuri
zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
Pentru umplutura avem nevoie de:
800 gr smantana grasa (20% grasime)
8 galbenusuri
6 albusuri batute spuma
6 linguri faina
3 linguri gris
10 linguri zahar
3 pliculete zahar vanilat
esenta de vanilie stafide
Mod de preparare:

Untul la temperatura camerei se amesteca cu faina cernuta si restul de ingrediente. Se obtine o coca moale care se intinde pe fundul unei tavi de tort.
Smantana se pune intr-un vas si se amesteca cu galbenusurile, zaharul, stafidele si aromele. Se pune grisul iar apoi faina, si se amesteca.
Adaugam albusurile batute spuma si amestecam. Compozitia obtinuta se pune peste foaie si se da la cuptor la 180 grade cca 30-35 minute pana se rumeneste.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul