Ingrediente pentru aluat:
- 150 g unt;
- 70 g zahar;
- un ou;
- un plic de zahar vanilat;
- coaja de la o jumatate de lamaie;
- 200 g faina;
Ingrediente pentru umplutura:
- 1.5 kg smantana grasa;
- 4 linguri cu varf faina (80 g);
- 10 galbenusuri;
- 6 albusuri;
- 200 g zahar;
- coaja de la o lamaie;
- mirodenii dupa gust;
- 400 g malai (va sta smantana pe el la scurs);
Mod de preparare:
Pentru inceput se pune malaiul intr-un bol, se acopera cu un un tifon impaturit in 3-4, se pune smantana si se lasa 8 ore la rece.
Mod de preparare aluat:
Se pune intr-un vas toate ingredientele si se framanata bine pana se omogenizeaza si nu se mai simte zaharul. Iese un aluat molicel. Se ia cu o lingura din vas si se pune intr-o folie, la rece.
Pentru crema se amesteca smantana cu galbenusurile. Se adauga faina, esenta dupa gust si coaja de lamaie. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adaugat treptat zaharul. Se are grija ca bezeaua sa fie consistenta nu aerata. Se adauga treptat peste albusurile batute spuma compozitia cu smantana.
Se intinde aluatul intr-o tava, se preferat rotunda, incat sa acopere si marginile. Se adauga crema si se da pasca la cuptor (preincalzit la 170 grade) pentru 50-60 minute sau pana se rumeneste frumos.
POFTA BUNA!
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...