Pasca cu crema de branza si fructe confiate
Mai multe rețete

Pasca cu crema de branza si fructe confiate

Ingrediente:

pentru aluat:

500 gr faina
200 ml lapte
50 gr unt Covalact de Tara
2 oua
7 gr drojdie uscata 50 gr miere de albine
esente

pentru umplutura:

500 gr branzica de casa Covalact de Tara
100 gr zahar pudra
esenta rom
150 gr fructe confiate
3 oua

pentru uns:

1 galbenus
1 lingura lapte
Mod de preparare:

Dizolvam mierea, untul si drojdia in laptele cald. Le amestecam si adaugam ouale apoi faina, putin cate putin. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Daca optati pentru varianta la masina de paine introduceti mai intai ingredientele lichide apoi cele solide asa cum prevede manualul acesteia. Rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si framantam pana obtinem o bila compacta care nu se mai lipeste de maini si are consistenta plastelinei.Impartim aluatul in doua si una din parti o intindem cu sucitorul astfel incat obtinem un cerc care sa acopere fundul formei. (dimensiuni forma 32 cm) Tapetam forma cu hartie de copt si asezam cercul de aluat in forma.Aluatul ramas il modelam sub forma a 3 snururi mai lungi pe care le vom impleti.Pregatim umplutura de branza. Frecam crema de branza cu zaharul pudra. Adaugam esenta si fructele confiate. Eu am avut mango, papaya si ananas.Asezam pe margini cercul de aluat, unim capetele si le presam usor sa nu se desfaca la copt. In mijloc turnam compozitia de branza.Lasam 30 minute la dospit apoi ungem aluatul cu galbenus de ou batut cu putin lapte.Dam la cuptor pana se rumeneste usor.Pentru un aspect mai lucios o puteti unge cu sirop din apa cu zahar. Lasam sa se raceasca complet apoi o taiem.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul