Pasca cu ciocolata  si branza
Mai multe rețete

Pasca cu ciocolata si branza

Ingrediente:

Aluat Pasca

300-350 g faina
20 g drojdie proaspata/7 g drojdie uscata
150 g lapte
100 g apa
70 g zahar
1 ou
35 g unt moale
1 plic zahar vanilat
30 gr cacao
1 varf cutit sare
Umplutura Pasca
100 gr unt Covalact de Tara.
250 g ricotta/branza dulce de vaci
1 ou
4 linguri de zahar
1 lingura plina cu gris
1 lingura plina cu faina
50 g bobite ciocolata
1 plic zahar vanilat
1 lingurita de gris pentru pudrat foaia de aluat inferioara
Mod de preparare:

Mod de Preparare aluat

Amestecam 300 g faina cu 30 g cacao si le punem intr-un vas incapator. Amestecam laptele cu apa si le incalzim foarte putin pe foc mic (sau puteti sa amestecati apa mai calda cu laptele rece astfel incat sa obtineti un amestec lichid caldut, NU fierbinte). Frecam drojdia cu 1 lingurita de zahar, apoi o amestecam cu laptele si apa si o adaugam in centrul fainii.
Framantan putin aluatul, apoi adaugam oul, batut usor cu o furculita, zaharul, zaharul vanilat si un varf de cutit de sare. Framantam din nou pana cand aluatul incepe sa prinda consistenta, apoi adaugam untul la temperatura camerei. Framantam pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
In functie de faina folosita, s-ar putea sa mai fie nevoie de cca 50 g faina. Adaugati treptat, lingura cu lingura, si framantati pana obtineti un aluat elastic.
Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si lasam aluatul sa dospeasca 1 ora, intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer reci. Dupa 1 ora, impartim aluatul in doua bucati. Intindem una dintre bucati, pe planul de lucru usor pudrat cu faina, intr-o foaie de cca 0,7-1 cm.
In poza de mai jos, aluatul inainte de dospire si foaia de aluat care se aseaza in forma.Tapetam forma cu unt si asezam pe fundul acesteia o foaie de hartie de copt. Punem foaia de aluat in forma.Amestecam ricotta/branza de vaci cu oul apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, grisul si faina iar la sfarsit adaugam bobitele de ciocolata.
Foarte important, pasca se umple numai inainte de a fi bagata la cuptor. Daca o umplem imediat dupa ce am adaugat aluatul in forma si apoi o lasam la dospit cu tot cu umplutura, aluatul se umezeste si dupa coacere ramane crud.
Dupa 30 minute de dospire, pudram foaia inferioara de aluat cu 1 lingurita de gris si umplem pasca cu crema de branza.
Ungem marginile impletite cu 1 albus usor batut cu furculita si presaram coditele de zahar pe cordonul impletit.
Adaugam inca cca 10 g de bobite de ciocolata peste umplutura de branza si introducem pasca in cuptorul preincalzit la 180°C, treapta a doua de jos in sus, functie traditionala ( caldura si de jos si de sus) pentru 40-45 minute.
Scoatem pasca din cuptor si o lasam sa se racoreasca cam 5 minute, dupa care o scoatem din forma si o lasam sa se raceasca complet pe un gratar.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul