Pasca cu ciocolata
Mai multe rețete

Pasca cu ciocolata

Ingrediente:

- 250 g faina, - 225 unt Covalact De tara - 66 g zahar, - un pliculet zahar vanilat, - un praf de sare, - 100 g ciocolata menaj, - 2 linguri cacao, - 2 linguri faina, - 200 ml lapte, - 5 oua, - migdale sau nuci tocate in jumatate.
Mod de preparare:

Se pregateste aluatul din faina, 125 unt, un ou, 30 g zahar si un praf de sare.Se framanta, apoi se lasa la dospit.Se intinde cu sucitorul o foaie potrivit de groasa si se intinde intr-o forma speciala, pentru pasca, gata unsa. Se topeste ciocolata pe baie de aburi, se adauga restul de unt, cacaoa si zaharul vanilat.Se toarna laptele treptat si se amesteca pana ce compozitia se ingroasa. Separat se bat 4 oua, se adauga restul de zahar si se toarna peste ciocolata. Peste aluatul din tava, se pune hartie de copt cu boabe de fasole deasupra, pentru a-si pastra forma.Se da la cuptor si se coace 15 minute.Apoi se scoate din cuptor si se indeparteaza foaia cu boabele de fasole.Se toarna umplutura si se mai da la cuptor pentru 20 de minute.Cu 5 minute inainte de a se scoate, se decoreaza cu nuci sau migdale.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul