Aluat:3 oua; 200 ml lapte;500 gr faina;1 plic drojdie;100 ml ulei; 100 gr zahar; coaja de lamaie. Umplutura:850 gr branzica dulce; 5 oua; 100 gr unt; 150 gr smanatana Ardeleneasca; 70 gr gris;100 gr faina; 200 gr zahar; esenta vanilie; 150 gr stafide; 3 lg lapte; coaja de lamaie.
Mod de preparare:
Pregatim maiaua din drojdie, o lingura zahar, o lingura faina, pe care le acoperim cu putin lapte. Lasam la crescut maiaua aproximativ 15 minute. Punem faina intr-un bol mai incapator, adaugam maiaua, apoi pe rand ouale. Adaugam laptele, zaharul, uleiul, esenta si framantam pana obtinem un aluat elastic. Acoperin vasul cu un servet curat si lasam la dospit 30-40 de minute. Amestecam branza cu untul, smanatana, zaharul, faina, coaja de lamaie, galbenusurile si stafidele. Albusurile le batem spuma si le incorporam usor in crema de branza. Intr-o forma de tort punem aluatul de doi centimetri grosime si urcam cu el pe peretele formei. Presaram putin gris peste aluat, adaugam crema de branza, iar deasura formam un model din aluat. Ungem cu ou si coacem la cuptor la 180 grade timp de 60-70 de minute.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...