Pasca cu branzica Covalact
Mai multe rețete

Pasca cu branzica Covalact

Ingrediente:

400 gr faina alba
80 gr zahar
1/2 lingurita sare
1 pliculet drojdie uscata (8 gr)
1 plic zahar vanilat
2 oua (la temperatura camerei)
60 gr unt Covalact topit
80 ml lapte (caldut)
60 ml apa (calduta)
Umplutura
100 gr branza de vaci Covalact
30 gr zahar
50 ml lapte
1/2 baton vanilie
1/2 lingura faina alba
50 ml smantana Covalact
1 ou mare
Pentru uns
1 ou
4 linguri lapte
Mod de preparare:

Se amesteca faina cu zaharul si sarea.Se bat ouale si se amesteca cu laptele, apa si untul.In masina de paine se pune amestecul de oua peste care se presara drojdia uscata si zaharul vanilat. Deasupra se aseaza amestecul de faina. Se seteaza pt framantat si dospit.
* aluatul se poate framanta si de mana, apoi se lasa la crescut la loc caldut.Aluatul se pune pe masa data cu faina si se framanta usor. Se imparte in 2.Se intinde o foaie . Se aseaza intr-o tava.Restul aluatului se imparte in 2 sau 3 bucati. Se intind rulouri subtirele si lungi din aceste bucati. Se impletesc rulourile sau se rasucesc. Se aseaza impletitura pe marginea tavii.Se lasa la crescut.
Umplutura se freaca branza cu zaharul, miezul de vanilie, laptele, faina,galbenusul si se omogenizeaza. Se incorporeaza frisca batuta. Se adauga la final albusul batut spuma, dar nu chiar tare.Se pune umplutura in centrul cozonacului crescut. Si se unge.Se coace la 170C pt 35-40 minute, pana e rumen deasupra.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul