ALUAT:300gr faina/60ml lapte/200gr zahar/200gr unt/25 gr drojdie/coaja de portocala
UMPLUTURA:1 kg de branza de vaci/2 linguri de smantana Covalact/2 linguri faina/4 oua/250gr zahar/200gr stafide/2 pliculete zahar vanilat/coaja de lamaie si portocala/ 1 praf de sare
Mod de preparare:
Intr-un bol se pune faina cernuta bine, se face un gol la mijloc unde adaugam ouale, maiaua pregatita din drojdie, lapte si putin zahar si se framanta adaugandu-se toate ingredientele. Se lasa aluatul sa creasca,langa o sursa de caldura.Separat se amaesteca cu mixerul branza de vaci, smanatana Covalact,zaharul, coaja de portocala, un praf de sare, faina, zahaul vanilat si ouale.La sfarsit se adauga si stafidele. Dupa ce a crescut suficient, alutaul se intinde in doua foi, prima foaie se aseaza in tava unsa cu ulei sau unt iar deasupra sa se pune compozitia de branza dupa care se aseaza si al doilea strat de aluat,presandu-se usor sa nu iasa branza.Daca mai avem aluat ramas, il putem pune deasupra in forma de cruce. Se baga la cuptor la o temperatura protrivita iar dupa ce este coapta in totalitate se scoate, se lasa la racit si se orneaza. Se serveste rece. Pofta buna !
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...