pasca cu branza si stafide
Mai multe rețete

pasca cu branza si stafide

Ingrediente:

Ingredientele necesare pentru pasca cu branza si stafide pentru Paste sunt urmatoarele:

Pentru aluat:

doua cani de faina trei nule sau speciala pentru cozonac;
o cana si jumatate de lapte;
trei sferturi de pahar cu zahar;
jumatate de pahar de ulei de floarea soarelui;
doua galbenusuri;
o lingurita cu drojdie;
jumatate de lingurita de sare.
Pentru umplutura:

300 grame de branza de vaci;
o lingura cu faina;
zahar dupa gust (in general circa jumatate de pahar);
jumatate de lingurita de sare;
trei oua (unul il pastrati pentru uns);
o lingura unt;
o lingura mare cu stafide;
jumatate de pahar de smantana dulce;
jumatate de lingurita de scortisoara;
jumatate dintr-o fiola cu esenta de vanilie;
jumatate dintr-o fiola cu esenta de rom;
o lamaie.
Mod de preparare:

Modul de preparare pentru reteta de pasca cu branza si stafide pentru Paste va este prezentat mai jos:

Dupa ce s-a framantat, se adauga treptat uleiul, apoi albusurile spuma, daca vreti se poate pune si un sau doua galbenusi daca vreti ca, cozonacul sa aiba putina culoare galbena se poate adauga si un galbenus de ou optional.

se framanta 10-15 min si se pune la crescut 45min.

Se pregateste crema de branza :

se amesteca branza cu zaharul ,ouale bine

stafidele se pun in lapte caldut ca sa se umfle si sa fie mai gustoase dupa care se aduagua in crema de branza

se adauga zaharul vaniliat si esenta de rom

se asambleaza astfel pasca

-se intnde o foaie pe care o punem de jur imprejur si pe fundul unei forme rotunde deja unse si tapetata cu faina

se pune compozitia in peste foaie iar din restul de coca ramasa se imparte in 4 si se fac fasi care se inpletesc una se pune pe marginea formei iar cealalta se taie in doua si se pune in forma de cruce!

pofta buna!!!!!!!
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul