6 oua proaspete
5 linguri faina alba
1 buc. plic praf de copt
1 lingura coaja rasa de lamaie si portocala
2 plicuri zahar vanilinat
12 linguri zahar tos
200 g stafide
700 g branza de vaci
200 g smantana
olingura esenta de vanilie
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri . Se amesteca galbenusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar , branza si smantana. Se ameateca faina cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de branza , se adauga stafidele, coaja rasa de lamaie si portocala , zaharul vanilinat si esenta de vanilie.
Se bat bine albusurile cu un praf de sare , zaharul ramas si cateva picaturi de zeama de lamaie.Cand sunt batute bine se adauga in cealalta compozitie cu branza amestecand incet de jos in sus cu o lingura pana la omogenizare .
Se imbraca o forma de tarta cu hartie de copt si se toarna compozitia , apoi se da la cuptorul bine incins cam 45-50 minute la foc potrivit.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma apoi se scoate si se pudreaza cu zahar vanilinat.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...