1 kg faina,500 gr zahar,
1 pachet unt,100 gr ulei palmier,400 gr iaurt,6 oua,arome: vanilie, coaja de portocala, coaja de lamaie,2 pliculete drojdie uscata,un praf sare ; . Crema de branza: 1 kg branza vaci,500 gr smantana mai grasa,5 linguri gris ,7 oua ,400 gr zahar,coaja de portocala,vanilie,esenta de rom-o lingura ,un praf sare.
Mod de preparare:
Se lasa toate ingredientele din timp pe masa sa ajunga la temperatura camerei.
E bine sa ne pregatim ingredientele dinainte cu grija astfel incat sa le avem la indemana.
Faina se cerne in vasul de framantat, apoi se pune si drojdia dinainte pregatita si amestecata cu lapte si putin zahar sa se dizolve, mai apoi lasata zece minute la crescut.
Ouale se amesteca bine cu putina sare si apoi cu zaharul si aromele pe care le folosim .
Se pune si cate putin iaurt 9 Covalact ) pana se leaga un aluat , apoi se adauga si untul impreuna cu uleiul. Se framanta usor, fara sa bruscam aluatul.
Iese un aluat pufos si elastic, iar daca mai este necesar se mai pune putina faina pana nu se mai lipeste de maini.
Se lasa la cald , pana isi dubleaza volumul( in jur de o ora).
Se amesteca branza cu galbenusurile frecate cu putina sare, apoi zaharul,smantana ( Covalact ) , grisul, aromele si albusurile batute spuma.Cand este gata aluatul, se rup patru bucati care se modeleaza dupa dorinta.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...