Mai multe rețete

Pasca cu branza si smantana

Ingrediente:

300 gr faina,25 gr drojdie,20 gr zahar,30 ml ulei,2 galbenusuri,150 ml lapte caldut,1 praf sare,coaja rasa de la 1/2 lamaie.300 gr branza Covalact,300 ml smantana Ardelenesca,4 buc oua,4 linguri gris,100 gr zahar,1 ceasca zeama si coaja lamaie, 1 plic zahar vanilinat,esenta ron 1/2 fiola,1 ceasca stafide
Mod de preparare:

Pentru aluat, se dizolva drojdia în laptele cald, se pune o lingura de zahar şi doua de faina şi se lasa la cald pâna creşte bine maiaua. Faina se cerne într-un lighean, în mijloc se toarna maiaua, se amesteca puţin, apoi, pe rând, se adauga sarea, galbenuşurile, uleiul şi coaja de lamâie. Se framânta bine aluatul, pâna devine fin şi neted, şi se lasa la crescut o ora.

3. Din aluat se opreşte o bucatica din care se modeleaza crucea, iar restul se întinde doar pe fundul tavii.

4. Pentru umplutura, se amesteca brânza cu smântâna şi se mixeaza cu blederul de mâna pentru a scapa de cocoloaşele de brânza. Astfel se obţine o crema spumoasa, în care se adauga şi restul ingredientelor şi se omogenizeaza.

5. Crema de brânza obşinuta se toarna peste aluatul din tava, care se da la cuptor la 180°C. Când începe sa se rumeneasca, se monteaza deasupra crucea facuta din aluatul pus deoparte. Pasca este gata când trece testul scobitorii.

În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul