Pasca cu branza si iaurt
Mai multe rețete

Pasca cu branza si iaurt

Ingrediente:

500gr faina, apa calduta, 150ml lapte, 150gr zahar, 3 galbenusuri, 3lg unt topit, 25g drojdie, 300gr btanza vaci, 100ml iaurt Covalact, 3 oua, esenta vanilie, stafide.
Mod de preparare:

Pregatim maiaua din drojdie,o lgt. de zahar, o lg. de faina si 3 lg. de lapte silasam sa dospeasca 10 min.
Zaharul il dizolvam in lapte si apa (incalzite usor). Cernem faina intr-un vas,adaugam praful de sare, zaharul,apa si laptele,galbenusurile,untul topit,iar deasupra maiaua dospita. Acoperim cu faina si incepem sa framantam pana aluatul nu se mai lipeste.Aluatul il punem la cald in jur de 45 de minute,sa-si dubleze volumul.
Dupa,aluatul il impartim in 2 parti egale. O parte o intindem usor in forma de copt,iar cealalta parte o impletim sub forma de cruce. Amestecam branza si iaurtul,adaugam ouale batute cu zahar si esente,stafidele inmuiate in lapte si omogenizam bine.
Dupa ce am intins o parte din aluat in forma de copt,cealalta parte de aluat se aseaza pe marginea formei de copt de jur-imprejur. Adaugam usor umplutura,in mijloc,iar deasupra asezam crucea si lasam la crescut. Se unge cu ou si se coace 50 min. in cuptor.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul