pasca cu branza de vaci Covalcat
Mai multe rețete

pasca cu branza de vaci Covalcat

Ingrediente:

pentru aluat-
300 gr.faina,
100 ml.smantana,
1 ou,
un cub de drojdie,
coaja de la o lamaie rasa,
o esenta de rom,
2 lin guri de zahar,
un varf de cutit de sare,
100 ml.iaurt.
pentru umplutura-
600 gr.branza dulce de vaci,
3 oua,
3 lilnguri de zahar,
1 esenta de vanilie,
100 gr.stafide,
100 gr.smantana,
Mod de preparare:

100 gr.smantana,
Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea,zaharul si iaurtul,se adauga oul ,esenta ,coaja de lamaie,smantana si se face un aluat suficient de tare.Se lasa la crescut cel putin o ora,dupa care se pregateste umplutura si se incalzeste cuptorul.
Umplutura-
punem intr-un vas toate ingredientele ,le omogenizam bine.
Cand aluatul a crescut ,asezam intr-o tava hartie de copt ,stropim cu ulei si facem o foaie de aluat rotunda pe care o asezam in tava,apoi facem un inel din aluat impletit in doua pe care il asezam in tava pe margini si turnam compozitia de branza,facem sfanta cruce din aluat si o asezam pe mijlocul pastii,ungem totul cu un ou batut spuma si dam tava la cuptor la foc potrivit ,cam o ora.cand este coapta pasca o scoatem si o ungem cu miere de albine.Pofta buna!
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul