Pasca cu branza de vaci
Mai multe rețete

Pasca cu branza de vaci

Ingrediente:

Pentru blat : - 120 g zahar pudra - 1 ou - 1 pahar( 250 ml) cu lapte - 1 praf de copt - 100 g unt - 3 linguri de cacao - 250 g faina - 1 plic zahar vanilat - 10 ml esenta de rom Pentru crema : - 1 kg branza de vaci Covalact de Tara - 2 oua - 240 g zahar pudra - 1 lingura faina alba - 100 g stafide - coaja rasa de la o lamaie - 10 ml esenta rom - 100 g visine fara samburi(congelate) Pentru glazura : - 100 g unt - 2 linguri zahar - 1 lingura apa - 1 lingurita cacao
Mod de preparare:

Branza de vaci se mixeaza la robot impreuna cu zaharul pudra.Se desarta compozitia intr-un bol si se adauga stafidele,coaja de lamaie rasa,esenta de rom,visinele, doua galbenusuri de ou, lingura de faina.Se omogenizeaza si se adauga albusurile de ou batute spuma.Intr-un castron se amesteca untul cu 120 g zahar pudra si 3 linguri de cacao pana la omogenizare. Se adauga si oul.Cand compozitia este cremoasa se pune laptele putin cate putin.Se adauga faina cernuta (care a fost in prealabil amestecata cu praful de copt)si se amesteca compozitia prin rasturnare.Se toarna aceasta compozitie intr-o tava rotunda cu diametrul de 27 cm,unsa cu ulei. Deasupra se rastoarna crema de branza si se niveleaza.Se da tava la cuptorul incalzit in prealabil,la 150 de grade timp de 40 de minute apoi se creste temperatura la 180 de grade si se mai coace pasca timp de 25-30 de minute.Cand pasca s-a copt,se scoate din cuptor,se mai lasa la odihnit 10-15 minute.Se glazureaza cu crema fiarta de unt,zahar,cacao.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul