1/3kg faina; 200g zahar; coaja de lamaie; drojdie 50-60g; stafide 100g; branza grasa de vaci (Covalact de Tara) 500g; smantana Ardeleneasca- Covalact de Tara 200g; 6 oua; lapte 250ml.
Mod de preparare:
Se framanta aluatul: lapte+faina+2oua+drojdie+zahar 100g. Se lasa sa creasca, iar apoi se amesteca branza+stafide+zahar+3 oua. Se intinde foaia si se toarna umplutura. Se impleteste un snurulet pe marginea tavii si o cruce pe mijloc. Oul ramas se bate cu smantana 100g si se toarna peste toata compozitia. Pofta buna !
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...