Mai multe rețete

Pasca

Ingrediente:

6 oua, 100 gr unt Covalact de Tara,100 ml iaurt,300 gr faina de grau,1kg branza de vaci,500 ml smantana Ardeleneasca (Covalact de Tara) ,150 gr zahar,100 gr stafide,200 gr ciocolata,50 gr fulgi de migdale,esenta de rom,esenta de vanilie,praf de copt.
Mod de preparare:

1.Frecam untul cu un praf de sare si 50 gr de zahar.Adaugam 2 oua si iaurtul.Omogenizam bine si adaugam faina amestecata cu praful de copt.Framantam usor si lasam la rece.
2.Spalam stafidele si le stropim cu esenta de rom.
3.Zdrobim branzica de vaci si o amestecam cu smantana si 3 galbenusuri.Baem albusurile spuma,adaugam 100 gr de zahar si continuam sa batem.Amestecam spuma cu branzica si adaugam stafidele si esenta de vanilie.
4.Scoatem aluatul de la rece si intindem o foaie pe care o punem in tava unsa cu unt.Punem crema de branzica si coacem 45 de minute la foc moderat.
5.Topim ciocolata pe baie de abur.Dupa ce am scoas pasca din cuptor,turnam ciocolata topita pe deasupra.Presaram fulgi de migdale si lasam sa se raceasca.Pofta buna si Paste fericit!!!!!
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul