Mai multe rețete

Pasca

Ingrediente:

100 gr unt/margarina
1 lingurita praf de copt,
150 gr faina
75 gr zahar
1 plic zahar vanilat
sare si 1 ou. Pt umplutura :750 gr branza dulce
stafide, 4 albusuri ou,150 gr zahar,amidon, suc lamaie,4 galbenusuri de ou
Mod de preparare:

Albuşurile se bat spumă şi se amestecă cu brânza dulce, zahărul, sucul de lămâie, amidonul, gălbenuşurile şi smântâna. Se pun si stafidele inmuiate in rom sau apa.
Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, sarea, oul şi untul sau margarina. Totul se amestecă bine cu mixerul pentru început la viteză mică, apoi la viteză maximă până se obţine un aluat fin, care să se ia singur de pe pereţii castronului.Aluatul se pune în folie de aluminiu şi se ţine la rece pentru 30 de minute.Două treimi din aluat se întinde într-o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm, unsă cu unt. Aluatul se întinde şi pe pereţii tăvii.Aluatul se înţeapă de mai multe ori cu furculiţa şi se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 10 minute.După ce s-a scos din cuptor, se toarnă compoziţia de brânză peste blat şi se bagă din nou în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 80 minute. Cu ceea ce a mai rămas din aluat se poate decora la suprafaţă.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul