papanasi cu smantana si dulceava de cirese si nuci
Rețetă de:
Ingrediente:
Branza de vaci 500 g alegeti branza de vaci normala, cu mai putin zer - daca este prea lichida va trebui sa mai adaugati faina
Zahar 100 g
Oua 2 buc
Faina alba calitate superioara 200 g
Esenta de vanilie 1 buc
Bicarbonat de sodiu 0.25 lingurite un varf de lingurita
Smantana 200 ml
Dulceata cirese cu nuci 100 g
Mod de preparare:
Intr-un bol puneti branza si ouale.Adaugati zaharul, esenta de vanilie si bicarbonatul. Amestecati toata compozitia bine cu o lingura.Urmeaza faina - o amestecati la fel cu lingura si se formeaza ca un aluat usr moale.Acum formam papanasii - din bucatica mica formati o bila, din cea mai mare formati cu mainile la fel o bila mai mare. Apoi o puneti pe masa presarata cu faina si infigeti degetul in mijloc, rotiti usor aluatul imprejurul degetului ca sa largiti gaura.
Intr-o tigaie adanca incingeti mai mult ulei, adugati o serie de papanasi si lasati sa se rumeneasca bine pe o parte. Atentie la ei, ca se rumenesc f.repede si trebuie ibtorsi si pe partea cealalta.
ormam efectiv papanasii pentru servire - se pune un papanas mare in farfurie, se pune apoi smantana si a dulceata in mijloc. pofta buna
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...