Papanasi cu dulceata de capsuni si smantana
Mai multe rețete

Papanasi cu dulceata de capsuni si smantana

Ingrediente:

250 de grame de branza de vaci
1 lingurita rasa de sare
1 lingurita de scortisoara
1 lingurita de praf de copt
1 plic de zahar vanilat
2 oua intregi
230-270 de grame de faina
dulceata de capsuni
smantana.
Mod de preparare:

Intr-un castron se pune branza, sarea, zaharul vanilat si scortisoara.Se adauga si o lingurita de praf de copt.Se amesteca totul cu furculita si se adauga si ouale.Se omogenizeaza si acestea, apoi se adauga faina treptat.Se ia la framantat.Aluatul rezultat se imparte in 5 bucati egale mai mari, pentru papanasi si 5 bucati mai mici pentru mot.Bucatile mici se modeleaza in forma de bila, cele mari se rotunjesc, se turtesc si cu ajutorul degetelor se formeaza la mijloc o gaura care se largeste usor, permitand papanasilor se se faca bine in interior in timpul prajirii.Se prajesc pe rand papanasii pana cand se rumenesc frumos.Se servesc papanasii calzi, inecati in smantana si garnisiti cu dulceata.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul