450 ml smântână dulce
200 ml lapte
60 grame de zahăr
1 lingură de gelatină (20 grame)
1 plic zahăr vanilat (opţional)
1 vârf de cuţit de sare
1 lingură de ulei
sirop sau dulceață de fructe şi fructe pentru servire
Mod de preparare:
Încălziţi într-un vas laptele şi smântâna dulce la foc mic.
Adăugaţi zahărul şi zahărul vanilat şi lăsaţi să fiarbă timp de 1 minut.
Luaţi vasul de pe foc, lăsaţi să se răcorească şi adăugaţi granulele de gelatină. Amestecaţi bine şi lăsaţi să se dizolve gelatina şi să se răcească lichidul timp de 10-15 minute.
Ungeţi 4 forme conice, ceşti de cafea sau vase ramekin cu puţin ulei.
Turnaţi panna cotta în forme.
După ce lichidul s-a răcit introduceţi cupele la rece pentru minim 2 ore.
Când serviţi răsturnaţi conţinutul formelor pe farfuria de servire.
Turnaţi siropul peste panna cotta şi decoraţi cu fructe proaspete şi/sau frunze de mentă proaspătă.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...