- 125 g mascarpone
- coaja rasa de la o lamiae
- 2 plicuri zahar vanilat
- zahar dupa gust(de preferat a se folosi zahar pudra)
- 1 plic gelatina fin alb maruntita (1 plic=10 g)
- 7-8 linguri dulceata de capsuni
- 200 ml frisca vegetala
- 12-13 bucati oua de ciocolata
Mod de preparare:
- gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece;
- cu un cutit zimtat decupam capacele din fiecare ou de ciocolata;
- le asezam intr-un cofrag fiindca au stabilitate mai buna, iar capacelele le punem deoparte;
- crema de mascarpone o punem intr-un vas, adaugam zahar dupa gust, coaja rasa de la o lamaie, 2 plicuri zahar vanilat si o amestecam cu mixerul pana la omogenizare 1-2 minute;
- frisca o batem spuma si apoi o adaugam la crema de mascarpone;
- punem vasul cu gelatina inmuiata pe foc sa o incalzim usor (atentie nu o fierbem!!! o incalzim pana devine lichida !) si adaugam 2 linguri la crema de mascarpone si frisca;
- in alt vas punem dulceata de capsuni (voi puteti folosi si alte variante de dulceata daca doriti ) si adaugam la ea 2 linguri de gelatina amestecam si o lasam deoparte;
- umplem ouale de ciocolata mai mult de jumatate cu crema;
- in mijlocul fiecarui ou de ciocolata umplut ,cu coada unei lingurite facem un tunel in care vom turna dulceata;
Astfel umplute ouale de ciocolata se lasa la rece pentru cateva ore apoi se aseaza deasupra capacelele de ciocolata si se pot servi la masa de Pasti.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...