Nuci cu crema
Mai multe rețete

Nuci cu crema

Ingrediente:

Ingrediente coji:

2 linguri untura
2 oua
100ml lapte 3,5% grasime de la Covalact
1 lingura zahar pudra
sare
un varf de cutit de bicarbonat stins cu otet
esenta de rom
faina cat cuprinde pana ce aluatul nu se mai lipeste de mana

Ingrediente crema:
2 oua
150 gr zahar
3 linguri de cacao
5 linguri lapte praf
10 linguri de apa
70 gr unt de la Covalact de tara
50 gr nuca de cocos
Mod de preparare:

Se framanta un aluat din ingredientele pentru coji, pana ce acesta nu se mai lipeste de mana, apoi se fac bilute potrivite ca marime, cam cat o boaba de strugure de masa, si se coc in forma speciala de nuci.
Pentru crema , frecam bine ouale intregi cu zaharul, incorporam cacaoa, adaugam apa si laptele praf amestecand bine cu telul - para sa nu se faca cocoloase, apoi dam pe foc la foc mic sau bain marie pana ce crema se ingroasa, mestecand in continuu. Cand crema incepe sa se raceasca, incorporam si untul in ea si nuca de cocos si o dam la frigider o ora.Umplem nucile si le pudram cu zahar.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul