Minitarte cu branza si ton
Mai multe rețete

Minitarte cu branza si ton

Ingrediente:

400 g aluat fraged
2 fire ceapa verde
1 cutie ton in ulei
ardei gras rosu si verde
150 g branza
2-3 lingurite parmezan
2 oua
1 lingurita ierburi aromate
sare
piper
Mod de preparare:

Ceapa curatata o tocam marunt.
Ardeiul colorat il taiem cubulete mici.
Conserva de ton o desfacem si o asezam apoi intr-o strecuratoare sa curga tot uleiul din ea.
Branza ( de care aveti prin casa, poate fi si de mai multe feluri) o amestecam cu ceapa , ardeii si tonul faramitat.
Adaugam ouale batute, condimentele si amestecam sa se omogenizeze bine.
Foietajul pe care l-am scos de cu seara de la congelator, il intindem si il taiem in patratele potrivite formelor de briose pe care le avem.
Pentru ca aluatul este facut cu grasime , nu mai este nevoie sa ungem formele sau sa le tapetam.
Asezam patratele din aluat in forme si cu ajutorul unei linguri punem din compozitia de branza si ton.
Deasupra presaram parmezan ras.
Dam tavile la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru 30 de minute aproximativ, pina se rumenesc tartele.
Cand sunt gata coapte , le scoatem din cuptor si le lasam 10 minute sa se odihneasca in forme, apoi le scoatem si le punem pe platoul de servire.
Ornam deasupra tartele cu ardei colorat, frunze de partunjel verde si feliute de masline.
Sunt delicioase !
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul