Miel cu spanac si piure de cartofi cu mazare
Mai multe rețete

Miel cu spanac si piure de cartofi cu mazare

Ingrediente:

-1 buc. lamaie (zeama de la o lamaie)
- 500 gr carne de miel(cotlet dezosat
- condimente(sare,piper,praf de sofran)
- 100 gr mazare (din conserva)
- 50 gr maioneza
- 100 ml ulei de masline
- 500 gr cartofi
- 1 kg spanac proaspat
- 3 catei de usturoi
Mod de preparare:

Cotletul de miel se taie in bucati mai marisoare, se scot oasele,se spala, secondimenteaza cu sarea si piperul amestecate.Se pun bucatile astfel pregatite intr-o tava unsa cu ulei si se baga in cuptorul incalzit in prealabil. In timpul coacerii se stropeste in mod repetat cu sosul format in tava. Cand carnea este fripta,patrunsa si rumenie la suprafata, se scoate din cuptor si tine acoperita. Se serveste pe farfurie incalzita,langa friptura de miel asezandu-se garnitura de spanac si salata de cartofi cu mazare.
Se pregateste spanacul (se spala,se scurge,se taie marunt),usturoiul se taie cuburi mici.Se incalzeste jumatate din cantitatea de ulei intr-un vas,se caleste usturoiul si se adauga spanacul.Se fierbe la foc potrivit,amestecandu-se in continuu.Se sareaza,se pipereaza si se ia vasul de pe foc.Se adauga pe urma zeama de la o lamaie si se pune si uleiul ramas,amestecand pana ce se omogenizeaza.Fac un piure din cartofi,mazare si maioneza.Peste el se presara sofran sau boia,dupa gust
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul