GNOCCHI DIN CARTOFI DULCI ÎN SOS DE UNT BRUN ȘI CIUPERCI CARAMELIZATE
Mai multe rețete

GNOCCHI DIN CARTOFI DULCI ÎN SOS DE UNT BRUN ȘI CIUPERCI CARAMELIZATE

Ingrediente:

Pentru gnocchi:
2 cartofi dulci de mărime medie
1 cutie Ricotta
1 mână parmezan ras
2 ouă
sare
făină cât cuprinde
Pentru sos:
1 kg ciuperci proaspete, tăiate felii
6 linguri unt
2 căței de usturoi, pisați
2 crenguțe rozmarin proaspăt, doar frunzele
2 linguri oțet balsamic
sare/piper
150 grame brânză tare de oaie
Mod de preparare:

Cartofii dulci se fierb în coajă, se curăță și se pasează ca pentru piure. Se adaugă ricotta, parmezanul, ouăle și sare. Se adaugă îndeajuns de multă făină pentru a obține un aluat ferm, dar ușor lipicios.
Se rup bucăți din aluat și, pe o suprafață presărată cu făină, se modelează sub formă de sfoară cu diametrul de 1 cm. Se taie bucăți cu lungime potrivită, iar cu o furculiță se fac mici adâncituri pe fiecare, pentru ca sosul să adere mai bine.
Se fierb în apă cu multă sare până se ridică la suprafață.
Într-o tigaie, se încălzesc 2 linguri de unt. Se adaugă ciupercile și se lasă la gătit, fără să se amestece, 5-7 minute. Se amestecă și se adaugă sare și piper. Se mai gătesc până când toată apa s-a evaporat și au devenit ușor crocante. Se adaugă restul de unt și se lasă până când prinde o culoare brună. Se adaugă usturoiul și rozmarinul, se gătesc 10 secunde, apoi se adaugă oțetul balsamic. Se lasă la gătit 1-2 minute, amestecând, până când oțetul a îmbrăcat ciupercile.
Se dau ciupercile la o parte și se adaugă gnocchi fierți. Se prăjesc până devin ușor crocanți, apoi se amestecă cu ciupercile.
Se așează pe farfurii și se presară brânză de oaie pe deasupra.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul