Friptura de miel stil libanez
Mai multe rețete

Friptura de miel stil libanez

Ingrediente:

carne de miel tranşata în bucăţi potrivite

700 ml iaurt gras

o lămâie

1 lingura de coriandru boabe, zdrobit

4-5 căţei de usturoi

sare

piper

ulei de măsline
Mod de preparare:

Am tranşat o carcasă de miel, mai întâi îndepărtând pulpele – pe cea din spate am dezosat-o cu grijă, astfel încât să rămână într-o singură bucată (pulpa din faţă am tăiat-o pur şi simplu în bucăţi potrivite):

În blender se macina coajă de lămâie, coriandrul şi usturoiul. Într-un vas se amestecă iaurtul, mixtura aromată, sare, piper, zeamă de lămâie şi o undă de ulei de măsline:

Sosul are un gust deosebit de bun, şi întotdeauna păstrăm cam 350 ml (un borcan) pentru a-l servi lângă friptură.În pungi (sau într-o pungă mai încăpătoare) se pun bucăţile de carne împreună cu sosul de iaurt rămas, se leagă pungile şi se lasă peste noapte la frigider:

A doua zi dis de dimineaţă trecem la finalizarea preparatului – am răsucit coastele formând coroniţa, am fixat-o cu scobitori şi am desprins carnea de pe coaste în partea superioară, împingând-o în jos, înăuntrul coroniţei; fiecare coastă se înfăşoară în staniol:

Se aşează toată carnea în tavă şi se stropeşte cu puţin ulei de măsline, apoi se dă la cuptor la 190 de grade, pentru aproximativ o oră.

Când friptura este rumenita frumos, şi o scobitoare introdusă în carne intra cu uşurinţă, eliberând sucuri clare, carnea este gata:

Se serveşte cu o garnitură la alegere, noi am preferat cartofi copţi, salată verde şi sosul de iaurt.Poate te interesează şi reţeta Friptura de miel cu rozmarin şi usturoi.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul