2 kg carne miel (pulpa de miel)
250 g iaurt
3 lamai
1 legatura rozmarin proaspat sau 3-5 lingurite frunze uscate de rozmarin
2 linguri ulei de masline
6 catei de usturoi
2 lingurite sare
1 lingurita piper macinat
Mod de preparare:
Usturoiul se curata si se piseaza cu sarea. Se pun si frunzele de rozmarin si se mai piseaza un pic, pentru a se sfarama rozmarinul si a permite uleiului aromat sa iasa in sos. Se adauga uleiul de masline, piperul macinat, iaurtul si sucul de la lamai. Carnea de miel se cresteaza cu un cutit si se aseaza intr-o cratita. Peste carnea de miel se toarna sosul pregatit anterior, avand grija sa fie bine unsa, inclusiv in crestaturi. Se acopera si se da la frigider 1-2 zile, avand grija sa o mai rasucim din cand in cand, astfel incat carnea de miel sa se marineze uniform in sos.
Gratarul de miel se pregateste astfel: se scoate carnea din frigider, se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Intre timp se pregateste gratarul, se incinge, se unge cu o bucata de slanina pentru a evita prinderea carnii de metalul fierbinte.
Carnea de miel se scoate din sosul de marinare, se sterge, se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratar. Se lasa cam un sfert de ora pe fiecare parte.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...