Friptura de miel la cuptor pe pat de cartofi
Mai multe rețete

Friptura de miel la cuptor pe pat de cartofi

Ingrediente:

- 1 lingurita sare
- 3 lingura ulei de floarea soarelui
- 5-6 catei de usturoi
- 250 ml vin alb (preferabil sec)


- 1 lingurita sare

- 3 lingura ulei de floarea soarelui

- 5-6 catei de usturoi

- 250 ml vin alb (preferabil sec)

- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 2 kg carne de miel (pulpa si coasta)
- 1,5 kg cartofi noi
- 2-3 crengute de cimbru
- 2 buc. portocale mai mici si nu prea dulci
Mod de preparare:

Se unge tava cu ulei, apoi se aseaza feliile de cartofi care se presara cu putina sare. Bucatile de miel se freaca cu sarea si piperul si se impaneaza cu usturoiul curatat si taiat mic. Se aseaza bucatile de miel pe patul de cartofi, se toarna vinul in tava si pe deasupra se presara cimbrul. Se introduce tava in cuptorul, unde se lasa timp de 1 ora si 1/2.In timpul coacerii se mai pot aduga vin, si portocale stoarse.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul