FRIPTURA DE MIEL CU CARTOFI
Mai multe rețete

FRIPTURA DE MIEL CU CARTOFI

Ingrediente:

•1 pulpa de miel (de preferat pulpa din spate) de 2 kg
•cartofi noi
•6-7 catei mari usturoi
•1 pahar mare vin alb
•1 cana de apa
•cca 50 ml ulei de masline/floarea soarelui
•2-3 crengute rozmarin (optional)
•2-3 crengute maghiran proaspat (optional)
•sare
•piper
Mod de preparare:

1.Spalam pulpa foarte bine si o stergem cu un servet de bucatarie. Curatam usturoiul si-l taiem in bastonase. Cu ajutorul unui cutit ascutit, intepam adanc pulpa din loc in loc, pe ambele parti. In gaurile formate introducem bastonasele de usturoi. Ungem pulpa cu ulei de masline sau de floarea soarelui, o frecam cu sare si piper din belsug si o asezam in tava unsa si ea cu cateva linguri de ulei.
2.Adaugam in tava vinul si apa calduta si pudram pulpa cu cateva ace de rozmarin prospat 3.Acoperim tava cu folie de aluminiu si o bagam in cuptorul preincalzit la 200° C pentru 1h 30min.
4.Dupa primele 30 minute, scoatem tava din cuptor si intoarcem pulpa pe cealalata parte. O acoperim si o mai lasam inca 30 de minute la cuptor dupa care o descoperim din nou, o intoarcem si adaugam in tava cartofii noi spalati bine dar necuratati, plus inca cateva ace de rozmarin si maghiran. Acoperim din nou si mai lasam inca 30 minute la cuptor.
5.Dupa ultimele 30 minute, descoperim tava si lasam pulpa si cartofii la rumenit pentru inca 20-30 minute.
6.In tot acest timp, avem grija ca sosul din tava sa nu scada iar daca se intampla acest lucru, mai adaugam apa calduta amestecata cu putin vin. Din 10 in 10 minute, ungem cu o pensula pulpa cu sosul format in tava.
7.Cand s-a rumenit frumos, stingem focul si o putem servi.
si cu cateva frunze de maghiran.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul