2 kg pulpa de miel
250 ml vin rosu
1 kg cartofi dulci
4-5 rosii mari si bine coapte
2 dovlecei mari
100 g masline verzi
2 lingurite seminte de coriandru
1 lingurita cimbru uscat
2-3 catei de usturori
1 lingurita piper negru
ulei de masline
sare grunjoasa
otet balsamic
Ideal este, ca friptura sa fie insotita de urmatoarea salata de sezon :
Salata de untisor si leurda
3 legaturi leurda, 2 legaturi untisor, 1 ceapa uscata, 2 morcovi, 1 ardei gras, ulei, otet aromatizat (zeama de lamaie), sare, piper.
MOD DE PREPARARE - Se spala, in mai multe ape, verdeata. Leurda se taie in fasii mai late. Untisorul se lasa intreg. Ardeiul se taie cubulete, iar ceapa se toaca marunt. Se amesteca, foarte bine, otetul cu uleiul, apoi, se adauga sarea si piperul.
Leurda si untisorul se aseaza in salatiera, se adauga morcovii, dati pe razatoarea mica, ceapa si ardeiul.
Se toarna sosul si se amesteca usor. Se decoreaza
Mod de preparare:
1. Curata bine pulpa de miel, sareaz-o cu sare grunjoasa, apoi, maseaza carnea pana la asimilarea sareii. Unge pulpa cu un amestec format dintr-o lingura cu otet balsamic si cateva linguri cu vin rosu, impacheteaz-o intr-o folie de plastic si lasa-o la rece aproximativ doua ore.
2. Piseaza semintele de coriandru, usturoiul, piperul si cimbrul. Adauga o lingurita sau doua cu vin rosu si amesteca pana ce rezulta o pasta. Se taie cateva "buzunare" pe pulpa de miel, care se umplu cu pasta de mirodenii.
3. Unge pulpa de miel cu ulei.
4. Incalzeste cuptorul.
5. Curata toate legumele si taie-le felii de grosimea unui deget.
6. Asaza pulpa de miel intr-o tava adanca, unsa cu ulei, iar, de jur imprejur, legumele taiate si, printre ele, maslinele.
7. Peste legume, adauga vinul si alte cateva linguri cu ulei.
8. Lasa carnea si legumele la cuptor circa o ora si jumatate, la foc potrivit.
9. La final, vor fi gata, in acelasi timp, si friptura, si garnitura.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...