Mai multe rețete

Drop ca la Coana Chiva acasa

Ingrediente:

Maruntaie de miel(inima,ficat si rinichi),6 oua,4 legaturi de ceapa verde,1 legatura patrunjel,1 legatura marar,5 linguri smantana,4 felii de paine,1 ceasca lapte,sare si piper.
Mod de preparare:

Dupa ce se fierb maruntaiele in apa sarata,se toaca dar inima se poate taia si separat cu un cutit.Adaugati in compozitia finala si 4 felii de paine muiate in lapte date de asemenea prin masina de tocat.
Fierbeti tare cele 6 oua si tocati marunt toate verdeturile.
Acum amestecati compozitia tocata( maruntaie si paine) cu verdeturile si paine.
Se adauga galbenusurile la compozitia facuta mai sus, se sareaza si se pipereaza, la sfarsit se pun si albusurile spuma.
Prapurul se pune intr-o tava unsa bine, cu marginile iesite afara din forma. In prapur se pune amestecul facut mai inainte. Tava se da la cuptor si se coace la foc potrivit.
Cand drobul de miel s-a rumenit usor, este gata.

Dropul de miel se serveste tot timpul la rece.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul