Drob de pui
Mai multe rețete

Drob de pui

Ingrediente:

* 1 kg ficatei de pui
* 1kg carne tocata din piept de pui
* 4 oua
* 200 gr smantana ardeleneasca COvalact de Tara
* 1 legatura usturoi verde
* 3 legaturi ceapa verde
* 1 legatura patrunjel mare
* 1 legatura marar
* sare
* piper
* 2 linguri de gris
Mod de preparare:

Spalam bine ficateii de pui si ii curatam de vinisoare. Spalam si pieptul de pui pe care il vom toca, fara piele. Apoi punem la fiert mai intai pieptul , care necesita ceva mai mult timp de fierbere , fara a depasi 15 minute la foc mic si cand pieptul e aproape gata adaugam si ficateii, pentru ca ei se patrund foarte repede. Apoi le scoatem pe o tava la racit si ne ocupam de verdeata, pe care o curatam si o spalam bine. O tocam marunt si o tragem la tigaie in putin ulei, asta numai daca vrem. Daca vrei ca reteta ta sa fie mai dietetica, sari peste partea cu sotatul legumelor, si le pui crude in drob, pentru ca se vor coace la cuptor, oricum.Trecem ficateii si pieptul fie prin masina de tocat carne, fie prin robotul de bucatarie , apoi adaugam legumele, fie ele calite sau crude, insa tocate fin. Spargem 4 oua intregi peste compozitie, adaugam smantana, cele 2 linguri de gris si sare si piper dupa gust.Amestecam bine aceste ingrediente pentru a nu avea surprize neplacute la final, sa gasim intr-un loc prea multa ceapa sau prea mult gris.Apoi, intr-o tava, de chec sau cozonac, in functie de cum doriti sa arate drobul, punem hartie de copt si asezam drobul, bine presat, fara goluri prin compozitie, care sa il faca la final sa se rupa usor.Batem un ou cu o lingura de pesmet si turnam deasupra, pentru ca drobul sa prinda o crusta delicioasa.Acelasi drob poate fi copt si fara hartie de copt, in tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina, sau , chiar i se poate face o baza si margini laterale din aluat, ca un fel de tarta umpluta cu drob.Il coacem in cuptorul bine incins dinainte, la foc mediu 45 - 60 de minute, in functie de forma in care preparati.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul