Mod de preparare:
Spalam bine ficateii de pui si ii curatam de vinisoare. Spalam si pieptul de pui pe care il vom toca, fara piele. Apoi punem la fiert mai intai pieptul , care necesita ceva mai mult timp de fierbere , fara a depasi 15 minute la foc mic si cand pieptul e aproape gata adaugam si ficateii, pentru ca ei se patrund foarte repede. Apoi le scoatem pe o tava la racit si ne ocupam de verdeata, pe care o curatam si o spalam bine. O tocam marunt si o tragem la tigaie in putin ulei, asta numai daca vrem. Daca vrei ca reteta ta sa fie mai dietetica, sari peste partea cu sotatul legumelor, si le pui crude in drob, pentru ca se vor coace la cuptor, oricum.Trecem ficateii si pieptul fie prin masina de tocat carne, fie prin robotul de bucatarie , apoi adaugam legumele, fie ele calite sau crude, insa tocate fin. Spargem 4 oua intregi peste compozitie, adaugam smantana, cele 2 linguri de gris si sare si piper dupa gust.Amestecam bine aceste ingrediente pentru a nu avea surprize neplacute la final, sa gasim intr-un loc prea multa ceapa sau prea mult gris.Apoi, intr-o tava, de chec sau cozonac, in functie de cum doriti sa arate drobul, punem hartie de copt si asezam drobul, bine presat, fara goluri prin compozitie, care sa il faca la final sa se rupa usor.Batem un ou cu o lingura de pesmet si turnam deasupra, pentru ca drobul sa prinda o crusta delicioasa.Acelasi drob poate fi copt si fara hartie de copt, in tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina, sau , chiar i se poate face o baza si margini laterale din aluat, ca un fel de tarta umpluta cu drob.Il coacem in cuptorul bine incins dinainte, la foc mediu 45 - 60 de minute, in functie de forma in care preparati.