500 gr. de ficăței de pui,
- 500 gr. de piept de pui,
- 4 ouă,
- 4 linguri de pesmet,
- 6-7 fire de ceapă verde, 3 căței de usturoi, 2 morcovi, ½ legătură de pătrunjel, 1 legătură de mărar, 1 lingură de ulei de măsline, 30 gr. de unt, sare și piper,
- pentru crusta de aluat: 300 gr. de făină, 70 gr. unt, 1 ou, 1 praf sare, apă rece până la formarea unui aluat potrivit,
- în plus:1 ou pentru uns aluatul, făină.
Mod de preparare:
Maruntaiele se pun la fiert in apa cu sare (ficatul se fierbe separat). In acest timp, zarzavatul se curata, se spala si se taie marunt.
Cind sint fierte, maruntaiele se trec prin masina de tocat (se poate folosi robot sau mixer), apoi se amesteca cu verdeata tocata si 2 oua batute. Se pune sare, piper dupa gust.
Compozitia se toarna intr-un vas cu hirtie de copt (sau unsa cu ulei si tapetata cu faina), iar pe deasupra se intinde oul batut bine.
Se coace cam 35-40 de minute. (reteta din 'Practic').
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...