organele de la un miel - ficat, rinichi, inimă, splină
200 g carne de miel
1 chiflă
100 ml lapte
2 ouă
o ceapă mică
1 legatura ceapă verde
3 fire de usturoi verde
1 legatura pătrunjel
1 legatura mărar
un prapure sau pesmet
sare
piper
oţet
2-3 ouă fierte tari
1 morcov
1 ţelină
Mod de preparare:
.Organele şi carnea de miel se spală în apă rece. Se curăţă de pieliţe şi se taie în bucăţi. Se ţin pentru un sfert de oră în apă rece, în care se pun două linguri de oţet şi o ceapă tăiată în sferturi. Se trec bucăţile de carne într-o oală cu apă rece şi se fierb fără sare, la foc mic, jumătate de oră. Se aruncă apa şi se lasă să se răcească. Organele fierte se taie cubuleţe, iar carnea fiartă se dă prin maşina de tocat. La sfârşit se toacă şi chifla înmuiată în lapte, apoi se adaugă cele două ouă crude, un praf de sare şi se amestecă.
2.Ceapa, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul, toate spălate şi curăţate, se taie mărunt şi se adaugă peste restul compoziţiei. Se condimentează cu sare şi piper. Dacă această compoziţie nu se leagă bine, se mai adaugă un ou crud. Ouăle fierte se pun în mijlocul amestecului şi se rulează.
3.Prapurele se spală bine şi se înveleşte cu el drobul. Se pune într-o tavă unsă cu ulei sau într-o cratiţă, pe un strat de legume (morcovul şi ţelina tăiate cubuleţe).
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...