- pentru umplutura :
măruntaiele de la un miel
2legături de ceapă verde
2 legături de usturoi verde
1 legătura de pătrunjel
1 legătura de mărar
2 linguri smantana Covalact
2 oua fierte
2 oua crude
1-2 linguri unt superior Covalact
sare
piper
prapurul de la miel
- pentru aluat :
150 ml lapte caldut
1 lingurita sare
2 oua crude
3 linguri ulei
450 g faina
7 g drojdie uscata
1/2 lingurita zahar
1 galbenus pentru uns
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru aluat facem o coca pe care o framantam bine, apoi o lasam la dospit pina isi dubleaza volumul. Eu am pus ingredientele in masina de facut paine, pe programul ALUAT ( Dough).
Intre timp preparam umplutura.
Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se trage la tigaie intr-o lingura buna cu unt.
Se iau organele si se taie cuburi, apoi se pun peste ceapa trasa la tigaie.Le lasam la foc mic, le asezonam si fierb cam 20 de minute.Avem grija sa mai amestecam din cand in cand.
Se lasa la racit, apoi se macina cu masina de macinat carnea.Verdeata si ouale fierte se trec si ele prin masina de macinat carne.
Se pune usturoi verde tocat sau cativa catei de usturoi,piper, sare si ouale crude.Toate acestea se amesteca cu smantana.
Intindem prapurul de la miel, dar nu inainte sa fie lasat in prealabil in apa calduta. Compozitia se inveleste cu prapurul de miel si apoi o asezam in mijlocul tavi de tarta unsa cu unt.
Din aluatul obtinut facem o cununa impletita in doua , pe care o punem pe margimea tavii , imprejurul drobului.Ungem coronita cu galbenus si punem cateva oua din lemn invelite in folie.
Se lasa la racit, apoi se macina cu masina de macinat carnea.Verdeata si ouale fierte se trec si ele prin masina de macinat carne.
Se pune usturoi verde tocat sau cativa catei de usturoi,piper, sare si ouale crude.Toate acestea se amesteca cu smantana.
Intindem prapurul de la miel, dar nu inainte sa fie lasat in prealabil in apa calduta. Compozitia se inveleste cu prapurul de miel si apoi o asezam in mijlocul tavi de tarta unsa cu unt.
Din aluatul obtinut facem o cununa impletita in doua , pe care o punem pe margimea tavii , imprejurul drobului.Ungem coronita cu galbenus si punem cateva oua din lemn invelite in folie.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 50-60 de minute ,pina cand s-a rumenit frumos.
Scoatem tava din cuptor, indepartam ouale de lemn si punem altele de gaina, inrosite.
Drobul se poate servi atat cald ,cat si rece.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...