drob de miel
Mai multe rețete

drob de miel

Ingrediente:

Pentru prepararea drobului de miel conform retetei mele avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

• organele de la un miel ( ficat,plamani, inima si ce mai avem pe acolo ) fierte bine in apa cu sare si boabe de piper si o foaie de dafin.
• Pe langa acestea am mai pus anul acesta si 500 grame de ficatei si inima de pui care sa mai inmulteasca drobul si sa ii mai ia putin din gustul pronuntat de miel, tot asa fierte bine in prealabil.
• miezul de la 3 felii de paine inmuiata in smantana ardeleneasca de la Covalact,
• 4 oua crude,
• condimente dupa gust ( sare, piper, condimente pentru miel, putinasalvie si rozmarin),
• verdeturi proaspete taiate marunt ( ceapa verde, patrunjel,telina dupa preferinte,
• putin usturoi zdrobit ( puteti pune verde daca gasiti )
• o lingurita de legume deshidratate maruntite ( sau delikat de legume daca nu aveti ) .
• Si la final avem nevoie de foita numita si “prapur” care inveleste organele interne.
Mod de preparare:

Preparare : se fierb bine maruntaiele si dupa ce se lasa la racit putin se toaca cu masina de tocat , prin sita marunta sa fie bine maruntite.
Adaugam apoi ouale crude, condimentele, painea inmuiata in smantana de la Covalact, stoarsa bine si maruntita si verdeturile tocate fin si usturoiul .
Se amesteca bine si se mai drege de condimente daca trebuie . Se desface apoi foita de grasime, se aranjeaza compozitia peste ea si se impacheteaza ca un pachetel . Daca nu este suficienta, puteti sa folositi si o tava de chec unsa bine cu ulei ca se face foarte bine si asa.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180-190 de grade pentru 45-60 de minute, timpul variaza in functie de cuptor si cantitate. Este gata cand este frumos rumenit .
Se lasa la racit si cel mai bun este in ziua urmatoare dupa ce a stat o noapte la frigider. Este o gustare excelenta, aromata si specifica mesei de Paste.

Va doresc pofta buna si Sarbatori Pascale minumate alaturi de cei dragi.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul