1 kg faina
500 ml lapte
3 oua
300 g zahar
1 cub de drojdie
20 ml ulei
nuca, rahat, cacao
Mod de preparare:
Se cerne faina intr-un castron mare. in laptele caldut se dizolva zaharul.Maiaua se face din drojdie cu faina, si se lasa 15 minute sa creasca.Galbenusurile se freaca bine. Se adaug apeste faina cernuta maiaua, laptele caldut si galbenusurile.Se amesteca bine, se framanta aluatul adaugandu-se treptat uleiul.Aluatul se lasa la crescut. Cand e crescut se imparte in doua , se intind 2 foi pe un blat uns cu ulei si se umplu dupa preferinta cu nuca, cacao, rahat. Se ruleaza, se tapeteaza doua tavi cu hartie de copt unsa cu ulei si se pun cozonacii.Se ung deasupra cu galbenus amestecat cu lapte si se preasara cu zahar. Se coc in cuptor cam 45 minute.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...