Ingrediente: Pentru aluat: 500g de făină,150 g de zahăr,4ouă,o cană cu lapte,250g de drojdie, 125 g de unt,două linguri de ulei,o fiolă de esenţă de vanilie, sare; pentru umplutură:75 g de unt,75g zahăr pudră, o jumătate de fiolă de esenţă de rom,coaja de la două-trei portocale,100 g de nucă măcinată.
Mod de preparare:
Se pregăteşte maiaua, din drojdie, o linguriţă de zahăr, trei linguri de lapte cald şi două linguri de făină. Se acoperă cu un strat de făină şi se lasă să crească la cald. Se încălzeşte restul de lapte. Se pune în el esenţa de vanilie, apoi se adaugă, amestecând continuu, gălbenuşurile frecate cu zahărul şi cu sarea. Separat, se bat spumă patru albuşuri şi se dau la rece. Într-un vas mare se pune maiaua dospită şi s
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...